Pstruh na zelenině
Pstruh pokapaný citronovou šťávou, obalený v mouce a pečený na másle. Podávaný s podušenou zeleninou na víně.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
0,25 lvíno bílé
1 špetkasůl
1 kscitrón
1 konzervazelenina sterilovaná
1 špetkapepř černý mletý
2 lžícenať petrželová
3 lžícemáslo
4 lžícemouka
4 kspstruh
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 10
1.
Čerstvého pstruha omyjete a osušte.
2.
Pokapte citronovou šťávou z 1 citronu, osolte a opepřete.
3.
Obalte v mouce.
4.
Na 4 lžících másla opékáme po každé straně 5 minut až dozlatova.
5.
Oloupejte cibuli, nasekejte najemno, opečte ji na jedné lžíci másla.
6.
Přidejte zeleninu (použijte hrášek s kukuřicí a mrkví).
7.
Zalijte bílým vínem a duste asi 5 minut na mírném ohni.
8.
Nakonec osolte, opepřete a ochuťte citronovou šťávou.
Hodnotit recept: