Kuřecí pánvička po čínsku
Kuřecí maso naložené v marinádě ze sójové omáčky, rajčatového pyré, česneku, zázvoru a nasekané papričky je podáváno s čínskými nudlemi, brokolicí, výhonky mungo a jarní cibulkou.
Ingredience
Postup přípravy
Česnek oloupeme a prolisujeme, zázvor očistíme a nastrouháme.
Smícháme česnek, zázvor, nasekanou papričku, sójovou omáčku a rajčatové pyré.
Maso omyjeme a nakrájíme na kousky a vložíme do marinády.
Mezitím umyjeme a rozdělíme na růžičky brokolici, očistíme a nakrájíme na proužky mrkev.
Přivedeme k varu vodu, osolíme ji a vsypeme čínské nudle, brokolici a mrkev.
Vše vaříme čtyři minuty a pak slijeme.
Ve wok pánvi zahřejeme olej, přidáme kuře i s marinádou a mícháme 5 minut, aby se maso propeklo.
Přisypeme slité nudle, zeleninu, přidáme klíčky a jarní cibuli.
Chvíli prohřejeme a podáváme.
Hodnotit recept: