Košíčky ořechové
Košíčky plněné ořechovou nádivkou a zdobené čokoládovou polevou jsou klasikou českých Vánoc.
Autor receptu: jijina
Ingredience
na ozdobu
náplň
Postup přípravy
Z prosáté mouky, změklého másla, cukru, žloutků a citrónové kůry zpracujeme těsto, které dáme vychladit do lednice.
Těsto vtlačíme do formiček na košíčky a vytvarujeme do stran. Narovnáme na plech.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 10 minut.
Ještě teplé vyklopíme z formiček.
Náplň připravíme z mletých vlašských ořechů, moučkového cukru, kakaa a rumu. Vše smícháme a plníme lžičkou do vychladlých košíčků.
Nakonec přelijeme čokoládovou polevou a ozdobíme polovinou vlašského ořechu.
Hodnotit recept: