Povidlové buchty
Domácí buchty plněné švestkovými povidly.
Autor receptu: jijina
Ingredience
Postup přípravy
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru, zaprášíme moukou a kvásek necháme v teple vykynout.
Osolenou mouku smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, citrónovou kůrou a vykynutým kváskem. Podle potřeby přidáme vlahé mléko. Nakonec prohněteme s rozpuštěným vychladlým máslem tak, aby se těsto nepřichytávalo na stěny mísy.
Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout.
Z vykynutého těsta vytvarujeme stejně velké kousky, z kterých na pomoučeném vále tvarujeme čtverečky.
Do každého čtverečku vložíme švestková povidla. Okraje těsta pevně spojíme a vytvarujeme buchtu.
Buchty narovnáme do dobře vymaštěného pekáče tak, aby při pečení měly prostor zvětšit se.
Každou buchtu potřeme rozpuštěným máslem, aby se při pečení nepřilepily k sobě.
Ještě chvíli je necháme dokynout a potom je zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
Upečené buchty posypeme moučkovým cukrem.
Hodnotit recept: