Jehněčí plec na jablkách
Jehněčí plec potřená medem, pečená na jablkách, cibuli, bylinkách a zalitá vývarem s džusem. Podáváme s pečenou bramborou a zakysanou smetanou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 špetkasůl
1 ldžus jablečný
1 lžičkarozmarýn čerstvý
100 gmed
200 gcibule kuchyňská
400 gjablko
5 kshřebíček celý
800 gjehněčí plecko
1 špetkapepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 60
1.
Pokrájejte jablka, cibuli a bylinky.
2.
Plec osolte, opepřete, potřete medem.
3.
Položte do pekáče neprve jablka s cibulí a bylinkami, poté jehněčí.
4.
Zalijte džusem a vývarem.
5.
Dejte péct doměkka a dozlatova. Při správném pečení není třeba šťávu nijak zahušťovat.
6.
Upečené maso podávejte s rozpečenou cibulí a jablky a pečenou bramborou se zakysanou smetanou.
Hodnotit recept: