Jehněčí plec na jablkách | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Jehněčí plec na jablkách

90 min. | hlavní chod | 3 443 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Jehněčí plec na jablkách

Jehněčí plec potřená medem, pečená na jablkách, cibuli, bylinkách a zalitá vývarem s džusem. Podáváme s pečenou bramborou a zakysanou smetanou.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkasůl
1 ldžus jablečný
1 lžičkarozmarýn čerstvý
100 gmed
200 gcibule kuchyňská
400 gjablko
5 kshřebíček celý
800 gjehněčí plecko
1 špetkapepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 60
1.

Pokrájejte jablka, cibuli a bylinky.

2.

Plec osolte, opepřete, potřete medem.

3.

Položte do pekáče neprve jablka s cibulí a bylinkami, poté jehněčí.

4.

Zalijte džusem a vývarem.

5.

Dejte péct doměkka a dozlatova. Při správném pečení není třeba šťávu nijak zahušťovat.

6.

Upečené maso podávejte s rozpečenou cibulí a jablky a pečenou bramborou se zakysanou smetanou.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 539,8kJ 3 443,1kJ
Bílkoviny 6,5g 41,3g
Tuky 6,7g 42,5g
Sacharidy 10,9g 69,5g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz