Švýcarský sýrový nákyp | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Švýcarský sýrový nákyp

Švýcarský sýrový nákyp

    Zapečený nákyp z baget, ementálu a vajec ochucený muškátovým květem je hutnou vegetariánskou večeří.

    Autor receptu: kucharici

    Ingredience

    Přepočítat na  porce
    0,75 lmléko
    1 svazekpetrželka kudrnka
    1 špetkasůl
    1 špetkaoříšek muškátový mletý
    180 gsýr ementál
    400 gbageta bílá
    6 ksvejce

    na formu

    1 polévková lžíceolej

    Postup přípravy

    Čas přípravy: 30
    Čas vaření/pečení: 40
    1.

    Bagetu nakrájíme, vložíme do hrnce a zalijeme horkým mlékem. Necháme čtvrt hodiny stát.

    2.

    Poté bagety vymačkáme a umeleme.

    3.

    Směs přendáme do mísy, přidáme žloutky, nastrouhaný sýr, osolíme a okořeníme.

    4.

    Z bílků vyšleháme sníh, petrželku nasekáme nadrobno a obojí přimícháme k nákypu.

    5.

    Zapékací mísu vymažeme tukem (případně i moukou) a dáme do ní směs.

    6.

    Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 40 minut, dokud není povrch zlatavý.

    7.

    Nápyp podáváme se zeleninou oblohou či zeleninovým salátem.

    Hodnotit recept:

    Moje oblíbené recepty

    Už tento recept nepoužíváte?
    Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

    Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

    Přihlášení

    Obsahuje 100g 1 porce
    Energie 707,8kJ 2 912,7kJ
    Bílkoviny 9g 37,1g
    Tuky 7,3g 30g
    Sacharidy 16,4g 67,4g
    Cholesterol 115mg 473,3mg

    Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

    Jak spálit 1 porci



    Aerobik --
    Běh --
    Plavání --
    Sex --
    Jízda na kole --
    Tanec --
    Žehlení --
    Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

    Recepty autora

    BMI kalkulačka

      


    Doporučujeme z Recepty.cz