Švýcarský sýrový nákyp
Zapečený nákyp z baget, ementálu a vajec ochucený muškátovým květem je hutnou vegetariánskou večeří.
Autor receptu: kucharici
Ingredience
na formu
Postup přípravy
Bagetu nakrájíme, vložíme do hrnce a zalijeme horkým mlékem. Necháme čtvrt hodiny stát.
Poté bagety vymačkáme a umeleme.
Směs přendáme do mísy, přidáme žloutky, nastrouhaný sýr, osolíme a okořeníme.
Z bílků vyšleháme sníh, petrželku nasekáme nadrobno a obojí přimícháme k nákypu.
Zapékací mísu vymažeme tukem (případně i moukou) a dáme do ní směs.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 40 minut, dokud není povrch zlatavý.
Nápyp podáváme se zeleninou oblohou či zeleninovým salátem.
Hodnotit recept: