Hovězí líčko na pivu | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Hovězí líčko na pivu

280 min. | hlavní chod | 2 535 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

.

Líčka podušená v omáčce z orestované kořenové zeleniny, rajského protlaku, medu a piva. Dochutíme rozmarínem a tymiánem. Podáváme s pažitkovými noky.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkasůl
10 gkoření divoké
10 gmouka
100 gcibule kuchyňská
100 gmed
20 grozmarýn
20 gtymián
300 gpivo tmavé
300 gzelenina kořenová
50 gprotlak rajčatový
500 mlpivo černé
800 ghovězí líčko
1 špetkapepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 40
Čas vaření/pečení: 240
1.

Líčka osolte, opepřete, opečte na oleji.

2.

Do výpeku dejte restovat nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel).

3.

Po opečení dozlatova přidejte protlak a med, orestujte dotmava.

4.

Pak přidejte líčka, přilijte pivo a celé zalijte vývarem, až je maso ponořené.

5.

Duste nebo pečte při nízké teplotě cca 130 °C asi 3 až 4 hodiny, aby se maso řádně rozdusilo, ale nerozpadlo.

6.

Potom ho vyjměte a z výpeku připravte šťávu - vyrestujte ho a lehce zaprašte moukou.

7.

Opět zalijte pivem a nechte povařit.

8.

Pak šťávu přepasírujte, přidejte nasekaný rozmarýn a tymián a jako přílohu pažitkové nočky.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 480,5kJ 2 534,7kJ
Bílkoviny 5,5g 29,1g
Tuky 5,2g 27,3g
Sacharidy 10g 53g
Cholesterol 22,4mg 118mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz