Hovězí líčko na pivu
Líčka podušená v omáčce z orestované kořenové zeleniny, rajského protlaku, medu a piva. Dochutíme rozmarínem a tymiánem. Podáváme s pažitkovými noky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Líčka osolte, opepřete, opečte na oleji.
Do výpeku dejte restovat nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel).
Po opečení dozlatova přidejte protlak a med, orestujte dotmava.
Pak přidejte líčka, přilijte pivo a celé zalijte vývarem, až je maso ponořené.
Duste nebo pečte při nízké teplotě cca 130 °C asi 3 až 4 hodiny, aby se maso řádně rozdusilo, ale nerozpadlo.
Potom ho vyjměte a z výpeku připravte šťávu - vyrestujte ho a lehce zaprašte moukou.
Opět zalijte pivem a nechte povařit.
Pak šťávu přepasírujte, přidejte nasekaný rozmarýn a tymián a jako přílohu pažitkové nočky.
Hodnotit recept: