Křupavé měšce
Nudlové těsto plněné zeleninovou nebo masouvou směsí, svázané do měšce pažitkou a podávané s jogurtovou nebo tomatovou omáčkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Použijte plátky nudlového těsta, které se používá na jarní závitky (lze koupit v asijských prodejnách či speciálních sekcích větších supermarketů) o rozměrech 20x20cm.
Použijte zeleninovou nebo masovou směs podle chuti, např. boloňské ragú, směs strouhané restované zeleniny (mrkev, cuketa apod.).
Podušenou směs položte do středu tenkého plátu nudlového těsta.
Zvedněte všechny okraje těsta nahoru a vytvořte měšec.
Těsto k sobě dobře přitiskněte, omotejte a utáhněte pažitkou.
Zlehka pokapejte rostlinným tukem a upečte při 190 °C do křupava.
Namáčejte do jogurtové nebo tomatové omáčky. Pokud chcete vytvořit menší měšce, rozdělte pláty těsta na 4 díly o rozměrech 10 x 10 cm a stejným způsobem tvarujte minihubky.
Hodnotit recept: