Kyselo
Tradiční krkonošská polévka
Autor receptu: lolitas
Ingredience
na pánev
1 kscibule kuchyňská
1 lžičkapaprika mletá sladká
podle chuti
list bobkový
sůl
olej
koření nové
pepř černý celý
podle potřeby
zelí bílé
brambory
chléb
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 40
1.
Na tuku osmahneme cibulku a zaprášíme mletou sladkou paprikou.
2.
Dáme vařit zelí, přidáme nové koření, bobkový list, pepř celý, sůl. Jakmile zelí trošku změkne(po 20 minutách), přidáme brambory nakrájené na malé kostičky a osmaženou cibulku. Nezapomene občas podlít.
3.
Po dalších 2 0minutách zahustíme chlebem bez kůrky, povaříme a můžeme podávat.
Hodnotit recept: