Pečený losos s ořechovou krustou
Pečený losos na másle s krustou z medu, hořčice a ořechů.
Autor receptu: tekatoka15
Ingredience
na obalení
1 polévková lžícemouka hladká
na potření
1 polévková lžícemed
1 polévková lžícehořčice kremžská
1 polévková lžíceořechy vlašské mleté
na pánev
25 dkgfilé z lososa bez kůže
podle potřeby
šťáva citronová
máslo
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 15
1.
Omytého, osušeného lososa pokapeme citronovou šťávou a trochu posolíme.
2.
Lososa obalíme v mouce a na rozpálené pánvi s máslem osmažíme z každé strany 3 minuty.
3.
Vložíme na ohnivzdornou mísu, povrch potřeme směsí /horčice, ořechy a med/, aby se vytvořila krusta.
4.
Dobře upečený losos by si měl ponechat svou lososovou /růžovou/ barvu.
5.
Podáváme s bramborem, lososa ozdobíme citronem.
Hodnotit recept: