Szegedinská dobrota | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Szegedinská dobrota

105 min. | hlavní chod | 366 kJ/porce | Maďarská kuchyně | 8 porcí

Szegedinská dobrota

Orestované vepřové maso se podusí s kysaným zelím a kořením a zahustí, čímž se pokrm obohatí o smetanovou omáčku.

Autor receptu: colombo65

Ingredience

Přepočítat na  porcí
1 kgmaso vepřové
2 balíčekzelí kysané bílé
2 kscibule kuchyňská
2 polévková lžícepaprika červená mletá
2 dlmléko
250 mlsmetana zakysaná

podle chuti

list bobkový
koření nové
sůl

podle potřeby

mouka hladká

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 90
1.

Vepřové maso nakrájíme na kostky, na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibulku, přidáme maso, 2 lžíce mleté papriky a orestujeme. 

2.

Poté podlijeme sklenkou vody a dusíme, až je maso skoro hotové.

3.

Přidáme překrájené kysané zelí včetně jeho láku, nové koření, bobkový list, sůl a dusíme cca 30 minut.

4.

Ve 2 dcl mléka rozmícháme lžíci hladké mouky a ještě lehce povaříme.

5.

Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a podáváme s knedlíkem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 423,7kJ 365,5kJ
Bílkoviny 2,8g 2,4g
Tuky 6,2g 5,3g
Sacharidy 9,6g 8,3g
Cholesterol 1,7mg 1,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz