Holandský řízek s bramborovou kaší | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Holandský řízek s bramborovou kaší

75 min. | hlavní chod | 835 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Řízek z hovězího mletého masa a sýra, obalený strouhankou, opečený a podáváný s bramborovou kaší.

 

Ingredience

Přepočítat na  porce

na pekáč

1 kelímeksmetana na vaření
1 hrststrouhanka
1 špetkasůl
200 gsýr cihla
500 ghovězí mleté maso

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 45
1.

Mleté maso den předem dáme do mísy a zalijeme smetanou, nebo mlékem (se smetanou je to lahodnější, ale s mlékem je to také výborné).

2.

Zalijeme to tak, aby bylo z části potopené (většinou mi stačí na 500 g mletého 1 kelímek smetany).

3.

Druhý den mléko slijeme (většinou se nám z velké části vpilo do masa), přidáme nastrouhaný sýr, okořeníme a tvoříme malé bochánky (vyjde asi 16 ks).

4.

Bochánky obalujeme ve strouhance nebo můžeme obalit v trojobalu.

5.

Pečeme na rozpáleném oleji dozlatova.

6.

Poté pokládáme na papírový ubrousek, aby se nám odsál přebytečný tuk.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 444,8kJ 835,1kJ
Bílkoviny 9,7g 18,3g
Tuky 5,1g 9,6g
Sacharidy 5,2g 9,8g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz