Holandský řízek s bramborovou kaší
Řízek z hovězího mletého masa a sýra, obalený strouhankou, opečený a podáváný s bramborovou kaší.
Ingredience
na pekáč
Postup přípravy
Mleté maso den předem dáme do mísy a zalijeme smetanou, nebo mlékem (se smetanou je to lahodnější, ale s mlékem je to také výborné).
Zalijeme to tak, aby bylo z části potopené (většinou mi stačí na 500 g mletého 1 kelímek smetany).
Druhý den mléko slijeme (většinou se nám z velké části vpilo do masa), přidáme nastrouhaný sýr, okořeníme a tvoříme malé bochánky (vyjde asi 16 ks).
Bochánky obalujeme ve strouhance nebo můžeme obalit v trojobalu.
Pečeme na rozpáleném oleji dozlatova.
Poté pokládáme na papírový ubrousek, aby se nám odsál přebytečný tuk.
Hodnotit recept: