Pstruh s limetkami vařený v páře
Pstruh s plátky limetky vařený v páře a přelitý omáčkou z limetky, česneku, sójové omáčky a feferonky. Podáváme s rýží.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 špetkasůl
1 lžičkaomáčka sójová
1 lžícevoda
1 lžičkacukr krystal
160 grýže
2 kspstruh
2 kslimetka
2 stroužekčesnek
2 ksfeferonka červená
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 30
1.
Pstruha omyjeme, lehce osolíme a poklademe na něj plátky z jedné limetky.
2.
Rybu pak vložíme na pařák, kde ji necháme asi 20 -30 minut vařit v páře.
3.
Očistíme česnek a prolisujeme jej.
4.
V misce smícháme rozetřený česnek se solí, sojovou omáčku, vodu, šťávu z druhé limetky, feferonky a cukr dle chuti.
5.
Touto omáčkou hotovou rybu přelijeme.
6.
Podáváme s rýží nebo brambory.
Hodnotit recept: