Vepřové karé s hranolkami
Vepřove kotlety se smetanovou omáčkou ze žampiónů a nivy jsou podávány s hranolky.
Autor receptu: lolitas
Ingredience
příloha
na pánev
Postup přípravy
Vepřové kotlety bez kosti naklepeme a osolíme.
Na oleji osmahneme cibulku, vložíme na ní kotlety a smažíme z obou stran.
Jakmile se maso zatáhne, přidáme k němu nakrájené žampiony, nakrájenou cibuli, pepř, sůl a vaříme cca 5 minut.
Nakonec nalijeme smetanu a přidáme nastrouhanou nivu a vaříme dalších cca 10 minut, občas promícháme.
Kupované hranolky mezitím osmažíme na pánvi nebo fritovacím hrnci.
Hranolky a připravenou směs s vepřovým masem dáme na talíř a můžeme ozdobit troškou petrželky.
Hodnotit recept: