Ementálské sýrové fondue
Sýr s utřeným česnekem, rozpuštěný ve víně, zahuštěný škrobovou moučkou a dochucený slivovicí, citronovou šťávou a solí. Ve směsi namáčíme kousky housky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Pozn. Jaký sýr zvolit? Měl by být tučný. Ideální je ementál a gruyère, ale v našich podmínkách můžeme jako náhražku použít sýry Primátor, Madeland nebo tučnější druhy moravského bochníku nebo eidamu.
Oloupejte a utřete česnek.
Sýr nakrájejte na kostičky.
Víno zahřejte, ale nevařte, přidejte česnek a sýr.
Když se sýr začne rozpouštět, zahustěte ho škrobovou moučkou rozkvedlanou v troše studeného vína.
Dochuťte mletým pepřem, slivovicí a citronovou šťávou.
Směs postavte na kahan a namáčejte do ní kousky pečiva z předchozího dne.
Hodnotit recept: