Ementálské sýrové fondue | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Ementálské sýrové fondue

Sousta si namáčejte do pikantních omáček

Sýr s utřeným česnekem, rozpuštěný ve víně, zahuštěný škrobovou moučkou a dochucený slivovicí, citronovou šťávou a solí. Ve směsi namáčíme kousky housky.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 stroužekčesnek
1 lžícešťáva citronová
200 mlvíno suché bílé
3 lžícemoučka škrobová
5 clslivovice
500 gsýr ementál

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
1.

Pozn. Jaký sýr zvolit? Měl by být tučný. Ideální je ementál a gruyère, ale v našich podmínkách můžeme jako náhražku použít sýry Primátor, Madeland nebo tučnější druhy moravského bochníku nebo eidamu.

2.

Oloupejte a utřete česnek.

3.

Sýr nakrájejte na kostičky.

4.

Víno zahřejte, ale nevařte, přidejte česnek a sýr.

5.

Když se sýr začne rozpouštět, zahustěte ho škrobovou moučkou rozkvedlanou v troše studeného vína.

6.

Dochuťte mletým pepřem, slivovicí a citronovou šťávou.

7.

Směs postavte na kahan a namáčejte do ní kousky pečiva z předchozího dne.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 1 144,3kJ 2 272,8kJ
Bílkoviny 18,2g 36,2g
Tuky 18,9g 37,5g
Sacharidy 0,4g 0,7g
Cholesterol 37,8mg 75mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz