Špízy se sezamem a citronovou kůrou
Kuřecí špízy posypané sezamem a proužky citronové kůry pečeme dozlatova a podáváme se zeleninovým salátem s majonézou a ostrým kečupem. Můžeme doplnit teplým arabským chlebem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Kuřecí maso nakrájejte na kousky.
Lehce naklepejte, osolte, opepřete a napíchejte na špejle (na jednu porci počítejte se 3 až 4 menšími špízy).
Posypte je sezamovými semínky a proužky citronové kůry nastrouhané z 1 citronu.
Pak je položte kůží dolů na pánev s rozehřátým olejem.
Pečte 5 až 7 minut, podle tloušťky masa.
Jakmile se začne kuřecí propékat nahoru (po okrajích zbělá), špízy otočte a už jen krátce dopečte.
Kůže bude křupavá a maso se přitom nevysuší. Stejně tak můžete péct špízy potřené olejem na grilu.
Potom natrhejte salát na větší kousky.
Přidejte na půlky nakrájená rajčátka a promíchejte s majonézou i jemně pálivým kečupem.
Podávejte s teplým arabským chlebem.
Hodnotit recept: