Vepřový bůček s nádivkou | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Vepřový bůček s nádivkou

110 min. | hlavní chod | 313 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Vepřový bůček s nádivkou

Vepřový bůček pečený s nádivkou z uzeniny podávaný s bramborovou kaší

Autor receptu: mirka.s01

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kgbůček vepřový
1 špetkakmín celý
1 špetkapepř černý mletý

nádivka

1 stroužekčesnek
1 kskuřecí párek
1 lžičkakvět muškátový
1 špetkasůl
2 polévková lžícevoda
2 polévková lžíceolej olivový
2 hrnečekstrouhanka
2 polévková lžícemáslo čerstvé

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 90
1.

Omyté vepřové maso posypeme kmínem a pepřem a vložíme na rozpálený olej. Zlehka opečeme nejprve z jedné, pak i z druhé strany.

2.

Osolíme, podlijeme trochou vody (maso by nemělo být ponořené) a pečeme, dokud není maso měkké.

3.

Podléváme dále podle potřeby, aby se maso nepřipékalo a vytvořila se chutná šťáva.

4.

Připravíme nádivku: Uzeninu si nakrájíme na kostičky a smícháme se všemi ingrediencemi.

5.

Z vyrobeného těsta vyrobíme šišku, přidáme ji k bůčku a pečeme společně, dokud nemá zlatou barvu.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 1 546,4kJ 313,1kJ
Bílkoviny 0,7g 0,1g
Tuky 37,3g 7,6g
Sacharidy 5,4g 1,1g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz