Pstruh ve vinné omáčce | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Pstruh ve vinné omáčce

100 min. | hlavní chod | 3 389 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Pstruh ve vinné omáčce

Pstruh plněný estragonem, pečený na směsi z cibulky, žampionů, cukety a plátků citronu zapečené s vločkami, máslem a podlité vínem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kgpstruh
1 svazekestragon
1 svazekcibule jarní
1 kscitrón
1 kscibule kuchyňská
1 kslist bobkový
1 špetkasůl
2 lžíceolej
2 kscuketa
200 mlvývar rybí
250 gžampióny čerstvé
250 gkrevety
250 mlsmetana ke šlehání
300 mlvíno šumivé
4 lžícemáslo
1 špetkapepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 60
Čas vaření/pečení: 40
1.

Pstruha omyjeme a osušíme.

2.

Z estragonu odtrhneme několik lístků a odložíme na ozdobení.

3.

Jarní cibulku omyjeme, očistíme a nahrubo nasekáme.

4.

Žampiony očistíme a nakrájíme na kousky.

5.

Cukety omyjeme a nakrájíme na kolečka.

6.

Z citronu oloupeme kůru, odložíme a dužinu nakrájíme na kolečka.

7.

Rybu zevnitř a zvenčí osolíme, opepříme a naplníme estragonem.

8.

Cibulku, žampiony, cukety a citron přeložíme do olejem vymazané formy a navrch dáme vločky (2 PL) másla.

9.

Osolíme a opepříme, podlijeme 100 ml vína a navrch položíme rybu.

10.

Pečeme 30 až 40 minut v troubě vyhřáté na 180 ° C.

11.

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a opečeme na zbylém másle.

12.

Podlijeme zbylým vínem, přidáme vývar a bobkový list a na mírném ohni zredukujeme na polovinu.

13.

Přecedíme přes síto do čistého hrnce, přidáme smetanu a vaříme až na požadovanou konzistenci. Osolíme a opepříme.

14.

Přibližně 5 minut před dopečením ryby k ní přidáme krevety.

15.

Vyjmeme z trouby, rybu odebereme, zeleninu s krevetami přeložíme na servírovací talíř, navrch položíme pstruha a stáhneme z něj kůži.

16.

Ozdobíme citrónovou kůrou, lístky estragonu a jemně přelijeme omáčkou.

17.

Zbylou omáčku podáváme k rybě zvlášť.

18.

Náš tip: Místo pstruha můžete použít i úhoře

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 409,5kJ 3 389,1kJ
Bílkoviny 7,8g 64,8g
Tuky 5,1g 42,5g
Sacharidy 3,4g 28,4g
Cholesterol 33,1mg 274mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz