Pstruh ve vinné omáčce
Pstruh plněný estragonem, pečený na směsi z cibulky, žampionů, cukety a plátků citronu zapečené s vločkami, máslem a podlité vínem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Pstruha omyjeme a osušíme.
Z estragonu odtrhneme několik lístků a odložíme na ozdobení.
Jarní cibulku omyjeme, očistíme a nahrubo nasekáme.
Žampiony očistíme a nakrájíme na kousky.
Cukety omyjeme a nakrájíme na kolečka.
Z citronu oloupeme kůru, odložíme a dužinu nakrájíme na kolečka.
Rybu zevnitř a zvenčí osolíme, opepříme a naplníme estragonem.
Cibulku, žampiony, cukety a citron přeložíme do olejem vymazané formy a navrch dáme vločky (2 PL) másla.
Osolíme a opepříme, podlijeme 100 ml vína a navrch položíme rybu.
Pečeme 30 až 40 minut v troubě vyhřáté na 180 ° C.
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a opečeme na zbylém másle.
Podlijeme zbylým vínem, přidáme vývar a bobkový list a na mírném ohni zredukujeme na polovinu.
Přecedíme přes síto do čistého hrnce, přidáme smetanu a vaříme až na požadovanou konzistenci. Osolíme a opepříme.
Přibližně 5 minut před dopečením ryby k ní přidáme krevety.
Vyjmeme z trouby, rybu odebereme, zeleninu s krevetami přeložíme na servírovací talíř, navrch položíme pstruha a stáhneme z něj kůži.
Ozdobíme citrónovou kůrou, lístky estragonu a jemně přelijeme omáčkou.
Zbylou omáčku podáváme k rybě zvlášť.
Náš tip: Místo pstruha můžete použít i úhoře
Hodnotit recept: