Zapečené palačinky plněné zeleninou
Palačinky plněné zeleninovou směsí z pórku, cibule, papriky a česneku. Zapečené v troupě se sýrem Gouda a podávané se zeleninovým salátem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
těsto
na pánev
Postup přípravy
Mouku smíchejte s 1 lžičkou soli.
Přilijte mléko a pečlivě rozmíchejte.
Pak přidejte vejce a ušlehejte hladké těsto, které pak nechte 20 minut odpočinout.
Papriky a pórek opláchněte a očistěte.
Papriky nakrájejte na tenké proužky, pór na kroužky.
Oloupejte cibuli a česnek a pokrájejte je nadrobno.
V teflonové pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek a zeleninu a asi 5 minut poduste. Osolte a opepřete.
Těsto na palačinky ještě jednou promíchejte a na rozpáleném oleji upečte tenké palačinky.
Hotové palačinky naplňte zeleninovou a srolujte.
Naplněné palačinky naskládejte do mělké zapékací misky nebo pekáčku.
Goudu nastrouhejte a palačinky jí jemně posypejte.
Dejte pod předehřátý gril a krátce grilujte, dokud se sýr nerozteče a nezíská zlatavý nádech.
Náš tip: Palačinky podávejte s čerstvým zeleninovým salátem.
Hodnotit recept: