Mramorovaná bábovka
Lehká dvoubarevná bábovka je výborná ke kávě či čaji k snídani.
Autor receptu: denda22
Ingredience
těsto
1 balíčekprášek kypřící do pečiva
10 polévková lžíceolej
10 polévková lžícevoda
2 polévková lžícekakao
25 dkgcukr krystal
30 dkgmouka polohrubá
5 ksvejce
na formu
1 polévková lžícestrouhanka
1 polévková lžíceolej
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 40
1.
Do mísy dáme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, žloutky, vodu, olej. Uhněteme těsto.
2.
Z bílků vyšleháme sníh a přidáme do těsta.
3.
Vymažeme a vysypeme strouhankou formu. Nalijeme do ní půlku těsta.
4.
Do zbylé půlky nasypeme 2 lžíce kakaa a zamícháme.Postupně cik cak nalijeme na bílé těsto do formy (vytvoří se mramor).
5.
Pečeme ve vyhřáté troube na 180 stupňů.cca 40 minut.
Hodnotit recept: