Plněné pečené papriky ve vlastní šťávě
Paprikové lusky plněné mletým masem, vejci, petrželovou natí a rýži jsou klasikou školních let.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Mleté vepřové maso promícháme s kořením, solí, pepřem, syrovými vejci, sekanou petrželovou natí a poté vmícháme i uvařenou rýži.
Poctivě propracujeme, a naplníme do připravených paprik, které zbavíme jádřinců a vrchní odkrojenou část se stonkem si necháme na přiklopení náplně před pečením.
Papriky naskládáme do pekáče a zalijeme vodou s rozmíchaným zeleninovým bujonem a polévkovou lžicí rajského protlaku, nadrobno nakrájenou cibulí a jednou mrkví.
Pečeme pozvolna v troubě zakryté cca 45 minut a poté dopečeme odkryté cca 15 minut.
Vzniklou vypečenou šťávu propasírujeme a dle potřeby pokud je to třeba tak zahustíme instantní jíškou.
Příloha nové brambory s petrželkou a máslem.
Hodnotit recept: