Játrová omáčka s vejcem
Játra rozmixovaná s česnekem a cibulí dochucená mlékem a kořením vytvořila lahodnou omáčku. Podává se s vejce na hniličku či na tvrdo.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
Postup přípravy
Játra si nakrájíme na menší kostky společně s cibulí.
Do mixeru nebo do sekacího nástavce vložíme nakrájená játra, cibuli a jeden stroužek česneku. Rozmixujeme na „krvavou polévku“.
Do hrnce si dáme lžíci sádla, jak se rozpustí tak vlijeme rozmixovanou játrovou směs.
Směs musíme dobře míchat, jelikož nám začne hrudkovatět a přichytávat se.
Jakmile je játrová směs orestovaná (získá tvar hrudek a šedo-hnědou barvu), tak přilijeme ¾ litru mléka a necháme vařit, aby játra změkla.
Po 30 minutách dochutíme solí a pepřem a ve zbylém ¼ litru mléka rozmícháme polévkovou lžíci hl. mouky a vlijeme do probublávající omáčky.
Dobře zamícháme a ještě několikrát na mírném plamení po dobu cca 15 minut promícháme zejména ode dna, kde má omáčka tendenci se připalovat.
Podáváme s vejcem vařeným na hniličku nebo na tvrdo a houskovým knedlíkem.
Hodnotit recept: