Piškotové řezy s broskvemi | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Piškotové řezy s broskvemi

70 min. | moučník | 1 770 kJ/porce | Česká kuchyně | 10 porcí | Vegetariánské jídlo

Piškotové řezy s broskvemi a pudinkovým tangem

    Piškotové řezy s jogurtovou náplní a broskvemi zalité želém z pudinkového tangu jsou výtečným moučníkem.

    Autor receptu: monikagryg

    Ingredience

    Přepočítat na  porcí

    náplň

    1 kscukr vanilínový
    1 ksželatina v prášku
    1 plechovkabroskev kompot
    200 mlsmetana zakysaná
    200 mlsmetana ke šlehání
    380 mljogurt bílý

    náplň 1

    2 ksprášek pudinkový vanilkový
    4 polévková lžícecukr krupice
    1 balíčeknápoj v prášku Tang

    těsto

    0,5 ksprášek kypřící do pečiva
    10 polévková lžíceolej
    10 polévková lžícevoda
    200 gmouka pšeničná polohrubá
    200 gcukr krupice
    4 ksvejce

    Postup přípravy

    Čas přípravy: 60
    Čas vaření/pečení: 10
    1.

    Z bílků si ušleháme tuhý sníh, zašleháme cukr a po jednom zašleháváme žloutky.

    2.

    Poté po lžících přidáme olej a vodu. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.

    3.

    Pečeme při 200C cca 10 minut do růžova. Necháme vychladnout.

    4.

    Na náplň si nachystáme broskve, které nakrájíme na malé kostičky a necháme okapat. Kompotovou šťávu si dáme do misky.

    5.

    Smetanu ke šlehání ušleháme dotuha společně s vanilkovým cukrem.

    6.

    Vmícháme jogurt a zakysanou smetanu.

    7.

    Želatinu si připravíme dle návodu, pak do ní vmícháme trochu jogurtové náplně.

    8.

    Všechno smícháme dohromady a vyšleháme v hladkou směs. Nakonec přidáme pokrájené broskve.

    9.

    Tuto hmotu rovnoměrně natřeme na vychladlý piškot a dáme do lednice vytuhnout.

    10.

    Kompotovou šťávu doplníme do 1l vodou a připravíme si želé.

    11.

    Část šťávy odebereme do hrnku, kde rozmícháme pudinkové prášky metličkou.

    12.

    Do zbytku vody se šťávou vsypeme tang, cukr, rozmícháme a zahříváme.

    13.

    Do horkého vlijeme rozmíchané pudinky a za stálého míchání vaříme asi dvě minuty.

    14.

    Hrnec postavíme do dřezu se studenou vodou a mícháme do vychladnutí. Až hmota vychladne (nemusí být úplně studená), tak ji nalijeme na moučník a vrátíme do ledničky.

    15.

    Krájíme až po ztuhnutí.

    Hodnotit recept:

    Moje oblíbené recepty

    Už tento recept nepoužíváte?
    Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

    Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

    Přihlášení

    Obsahuje 100g 1 porce
    Energie 896,1kJ 1 769,8kJ
    Bílkoviny 2,9g 5,8g
    Tuky 13g 25,7g
    Sacharidy 21,6g 42,7g
    Cholesterol 58,7mg 116mg

    Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

    Jak spálit 1 porci



    Aerobik --
    Běh --
    Plavání --
    Sex --
    Jízda na kole --
    Tanec --
    Žehlení --
    Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

    Recepty autora

    BMI kalkulačka

      


    Doporučujeme z Recepty.cz