Anglický roastbeef | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Anglický roastbeef

30 min. | hlavní chod | 1 641 kJ/porce | Britská kuchyně | 5 porcí

Anglický rozbíf

Roastbeef potřený solí, pepřem, hořčicí a osmahnutý na oleji, upečený s bylinkami. Podáváme přelitý sosem zahuštěným máslovými vločkami. Jako příloha se hodí brambory a zelenina.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
1 lžíceolej
1 kghovězí přední bez kosti
1 hrstrozmarýn čerstvý
1 hrsttymián čerstvý
1 hrstmajoránka čerstvá
1 hrstlist bobkový
1 špetkasůl
2 lžícehořčice
1 špetkapepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
1.

Maso vyjmeme z lednice asi hodinu před zahájením přípravy.

2.

Potřeme ho solí, mletým pepřem, hořčicí a ze všech stran krátce osmahneme na oleji.

3.

Při obracení dbáme na to, abychom do něj nepíchli (vytekla by nám tak z něj všechna šťáva a maso by bylo suché).

4.

Předehřejeme troubu na 120 ° C.

5.

Do pekáče vložíme maso spolu s bylinkami a dáme pomalu péct, dokud teplota masa uvnitř nedosáhne 60 ° C (zjistíme to pomocí speciální jehlice s teploměrem).

6.

Po upečení necháme maso 10 minut odpočívat, potom ho nakrájíme na plátky.

7.

Zachytíme šťávu, kterou můžeme zahustit přimícháním studených máslových vloček.

8.

Jako přílohu podáváme brambory a zeleninu.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 735,9kJ 1 641,1kJ
Bílkoviny 11,7g 26g
Tuky 13,4g 30g
Sacharidy 2,5g 5,6g
Cholesterol 52,9mg 118mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz