Anglický roastbeef
Roastbeef potřený solí, pepřem, hořčicí a osmahnutý na oleji, upečený s bylinkami. Podáváme přelitý sosem zahuštěným máslovými vločkami. Jako příloha se hodí brambory a zelenina.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Maso vyjmeme z lednice asi hodinu před zahájením přípravy.
Potřeme ho solí, mletým pepřem, hořčicí a ze všech stran krátce osmahneme na oleji.
Při obracení dbáme na to, abychom do něj nepíchli (vytekla by nám tak z něj všechna šťáva a maso by bylo suché).
Předehřejeme troubu na 120 ° C.
Do pekáče vložíme maso spolu s bylinkami a dáme pomalu péct, dokud teplota masa uvnitř nedosáhne 60 ° C (zjistíme to pomocí speciální jehlice s teploměrem).
Po upečení necháme maso 10 minut odpočívat, potom ho nakrájíme na plátky.
Zachytíme šťávu, kterou můžeme zahustit přimícháním studených máslových vloček.
Jako přílohu podáváme brambory a zeleninu.
Hodnotit recept: