Polévka ze tří druhů čočky
Vydatná polévka z hnědé, červené a žluté čočky s mrkví, ochucená pórkem se slaninou.
Autor receptu: kucharici
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Do 1l vody (nebo vývaru) vložíme hnědou čočku a vaříme asi 10 minut.
Mezitím si očistíme a nastrouháme mrkev, přidáme ji k polévce.
Přidáme také žlutou a červenou čočku (dle zkušeností, vaří se kratší dobu než běžná hnědá čočka). Vaříme společně, dokud nejsou čočky měkké (asi 15 minut).
Ochutíme solí, pepřem. Pórek nakrájíme na kolečka, slaninu na kousky.
Mouku rozmícháme v troše vody, přidáme do polévky společně s pórkem a slaninou. Vaříme ještě 5 minut a podáváme.
Hodnotit recept: