Polévka ze tří druhů čočky | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Polévka ze tří druhů čočky

45 min. | polévka | 1 598 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Vydatná polévka z hnědé, červené a žluté čočky s mrkví, ochucená pórkem se slaninou.

Autor receptu: kucharici

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,5 kspórek
1 lvývar
100 gčočka červená
150 gčočka
2 polévková lžícemouka hladká
2 ksmrkev
20 gslanina
100 gčočka žlutá

podle chuti

sůl
pepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 30
1.

Do 1l vody (nebo vývaru) vložíme hnědou čočku a vaříme asi 10 minut.

2.

Mezitím si očistíme a nastrouháme mrkev, přidáme ji k polévce.

3.

Přidáme také žlutou a červenou čočku (dle zkušeností, vaří se kratší dobu než běžná hnědá čočka). Vaříme společně, dokud nejsou čočky měkké (asi 15 minut).

4.

Ochutíme solí, pepřem. Pórek nakrájíme na kolečka, slaninu na kousky.

5.

Mouku rozmícháme v troše vody, přidáme do polévky společně s pórkem a slaninou. Vaříme ještě 5 minut a podáváme.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 379,2kJ 1 598,3kJ
Bílkoviny 6,1g 25,7g
Tuky 2,1g 8,7g
Sacharidy 11,5g 48,6g
Cholesterol 4,9mg 20,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz