Slané houstičky | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Slané houstičky

55 min. | příloha | Grilování | 1 563 kJ/porce | Česká kuchyně | 5 porcí

Tip na recept
Slané houstičky

    Domácí slané houstičky z kynutého těsta, posypané mákem jsou výborné jako příloha ke grilovanému masu.

    Autor receptu: tekatoka15

    Ingredience

    Přepočítat na  porcí

    těsto

    0,5 polévková lžícecukr moučka
    1 sklenicemléko
    1 polévková lžícesůl
    15 dkgtuk hera
    2,5 dkgdroždí čerstvé
    50 dkgmouka hladká

    Postup přípravy

    Čas přípravy: 25
    Čas vaření/pečení: 30
    1.

    Do hladké mouky přidáme kvásek (z mléka, droždí a špetky cukru), sůl, rozpuštěný vlažný tuk a vypracuje těsto. Necháme asi 2 hodiny kynout.

    2.

    Z vykynutého těsto na pomoučněném vále upleteme houstičky.

    3.

    Houstičky poklademe na plech, potřeme mlékem a posypeme mákem a solí.

    4.

    Pečeme dozlatova při teplotě asi 170 stupňů.

    Hodnotit recept:

    Zpět na předchozí stránkuZpět na předchozí stránku

    Moje oblíbené recepty

    Už tento recept nepoužíváte?
    Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

    Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

    Přihlášení

    Obsahuje 100g 1 porce
    Energie 1 431,2kJ 1 562,8kJ
    Bílkoviny 8,9g 9,8g
    Tuky 3,3g 3,6g
    Sacharidy 68,1g 74,4g
    Cholesterol 0mg 0mg

    Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

    Jak spálit 1 porci



    Aerobik --
    Běh --
    Plavání --
    Sex --
    Jízda na kole --
    Tanec --
    Žehlení --
    Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

    Recepty autora

    BMI kalkulačka

      


    Doporučujeme z Recepty.cz