Slané houstičky
Domácí slané houstičky z kynutého těsta, posypané mákem jsou výborné jako příloha ke grilovanému masu.
Autor receptu: tekatoka15
Ingredience
těsto
0,5 polévková lžícecukr moučka
1 sklenicemléko
1 polévková lžícesůl
15 dkgtuk hera
2,5 dkgdroždí čerstvé
50 dkgmouka hladká
Postup přípravy
Čas přípravy: 25
Čas vaření/pečení: 30
1.
Do hladké mouky přidáme kvásek (z mléka, droždí a špetky cukru), sůl, rozpuštěný vlažný tuk a vypracuje těsto. Necháme asi 2 hodiny kynout.
2.
Z vykynutého těsto na pomoučněném vále upleteme houstičky.
3.
Houstičky poklademe na plech, potřeme mlékem a posypeme mákem a solí.
4.
Pečeme dozlatova při teplotě asi 170 stupňů.
Hodnotit recept: