Slepované pomerančové cukroví
Vynikající cukroví, které Vás svou chutí překvapí. Rychlé, levné a výborné!
Autor receptu: somara
Ingredience
Postup přípravy
Cukr,změklé máslo, mouku, žloutky, kůru a šťávu z omytého citronu a 2 pomerančů pečlivě promíchejte, dokud nebude těsto hladké.
Na vysypaném válu hladkou moukou vyválíme z těsta placku o šířce 0,5 cm a formičkou vykrajujeme tvary.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Po vychladnutí slepujeme vždy dva stejné tvary pomerančovou marmeládou (samozřejmě může být i jiná) , která dodá lineckému cukroví vynikající chuť.
Navíc do těsta můžeme přidat 3 lžíce kakaa a budete mít hned obměnu. Zdobíme dle fantazie.
Hodnotit recept: