Ohnivá pizza | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Ohnivá pizza

40 min. | hlavní chod | 1 535 kJ/porce | 6 porcí

Tip na recept
Pizza jako z ohně

    Tradiční recept na skvělou pizzu. Z půl kilogramu mouky budete mít 3 velké křupavé "obložené chleby" po italsku.

    Autor receptu: melonka

    Ingredience

    Přepočítat na  porcí

    omáčka

    1 balíčekolivy
    1 konzervaprotlak rajčatový
    1 špetkasůl
    1 špetkacukr
    1 polévková lžícekoření pizza
    1 lžičkakoření chilli
    5 kapkaomáčka sójová

    směs

    1 hrstrajčata
    1 balíčeksýr mozzarella
    1 balíčeksýr eidam blok
    1 kelímeksýr cottage
    1 hrsthovězí uzené
    1 hrstpaprika zelená

    těsto

    1 lžičkasůl
    1 lžičkacukr
    2 polévková lžíceolej olivový
    250 mlvoda vlažná
    42 gdroždí čerstvé
    500 gmouka hladká

    Postup přípravy

    Čas přípravy: 30
    Čas vaření/pečení: 10
    1.

    Do mísy si v 250 ml vlažné vody rozmícháme kvasnice a poté přidáváme mouku a pomalu mícháme, až už v míse nebude přebytečná voda. Poté ještě ne úplně zpracované těsto dáme z mísy na vál a pořádně nejméně 5 minut jej hněteme a podsypáváme hladkou moukou. Až se nebude lepit na prsty ani na vál, dáme jej zpět do mísy a necháme vykynout na dvojnásobek objemu.

    2.

    Po vykynutí rozdělíme těsto na 3 zhruba stejné díly a jeden po druhém válíme válečkem na lince do kulata a do výšky asi 3-4 mm. Těsto se na linku nelepí, vždy ho tedy vezmeme, obrátíme a válíme dál. (Nemusí se podsypávat moukou.)

    3.

    Zapneme troubu na 200-220 °C. Na dno trouby dáme plech, do kterého nalijeme asi 3/4 l vody a necháme nahřívat v troubě dokud nebude rozpálená.

    4.

    Pizzu zatím přeneseme na velký kulatý KERAMICKÝ talíř (ne na plech), pod ni dáme pečící papír, aby se nepřipekla. Na povrch klademe omáčku a různé ingredience a směsi podle toho, na co máme zrovna chuť. Dobré je sýr cottage oddělit od vody v kelímku, protože ta by pizzu rozmočila. Do sýru potom zamícháme koření, sůl, třeba i trochu medu. Mozzarelku nastrouháme.

    5.

    Voda v troubě vytvoří páru, díky které bude těsto nadýchané a na povrchu křupavé, i když bylo vyváleno na 3 mm. Pečte každou pizzu zvlášť 10 minut.

    Hodnotit recept:

    Zpět na předchozí stránkuZpět na předchozí stránku

    Moje oblíbené recepty

    Už tento recept nepoužíváte?
    Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

    Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

    Přihlášení

    Obsahuje 100g 1 porce
    Energie 956,5kJ 1 535,2kJ
    Bílkoviny 5,9g 9,5g
    Tuky 3,9g 6,3g
    Sacharidy 41,6g 66,7g
    Cholesterol 0mg 0,1mg

    Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

    Jak spálit 1 porci



    Aerobik --
    Běh --
    Plavání --
    Sex --
    Jízda na kole --
    Tanec --
    Žehlení --
    Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

    Recepty autora

    BMI kalkulačka

      


    Doporučujeme z Recepty.cz