Pečená husa
Pečená husa a se zelím a bramborovým knedlíkem.
Autor receptu: mirka.s01
Ingredience
0,5 lžičkakmín mletý
0,5 lžičkasůl
2,5 kghusa
1 balíčekzelí kysané bílé
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 150
1.
Očištěnou husu opláchneme, odstraníme biskupa, mírně osolíme na povrchu i uvnitř, okmínujeme a vložíme do pekáče.
2.
Podlijeme trochou vody a pečeme po obou stranách dozlatova, tučnější části během pečení mírně propichujeme vidličkou, aby se sádlo dobře vypeklo.
3.
Husu během pečení přeléváme výpekem, aby se méně tučné části nevysušily.
4.
Podáváme se zelím a bramborovým knedlíkem.
Hodnotit recept: