Farfalle s mozzarellou
Těstoviny orestované na olivovém oleji, bazalce, česneku a olivách, zdobené sýrem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 špetkapepř černý mletý
1 špetkasůl
1 svazekbazalka čerstvá
1 stroužekčesnek
100 gsýr mozzarella
2 lžíceolivy černé
200 gtěstoviny farfalle
3 lžíceolej olivový
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 15
1.
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu ve slané vodě a se lžící oleje.
2.
Nasekejte bazalku.
3.
Nakrájejte olivy.
4.
Očištěte a prolisujte česnek.
5.
Zbylý olivový olej rozehřejte na pánvi.
6.
Přidejte česnek, olivy, bazalku a krátce restujte.
7.
Sýr nakrájejte na kostičky.
8.
Na pánev přidejte farfalle, sýr, osolte, opepřete a jemně promíchejte, dokud se sýr nerozpustí.
9.
Na talíři ozdobte lístky čerstvé bazalky.
Hodnotit recept: