Vepřová panenka se švestkovou omáčkou | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Vepřová panenka se švestkovou omáčkou

60 min. | hlavní chod | Oslavy | 2 541 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Jemná panenka s lehce kořeněnou švestkovou omáčkou s mandlemi a sametovými smetanovými bramborami.

Autor receptu: renousekd

Ingredience

Přepočítat na  porce

omáčka

0.5 sklenkaslivovice
0.5 kelímekpovidla švestková
15 ksšvestky sušené
3 polévková lžícerozinky
5 polévková lžícekompot brusinkový

příloha

1 kssmetana ke šlehání
15 dkgsýr eidam (45%)
8 ksbrambory

na pánev

1 kspanenka vepřová
5 polévková lžíceolej na smažení

na pekáč

2 polévková lžícemáslo

podle chuti

sůl
sůl
pepř barevný

podle potřeby

oříšek muškátový
perník na strouhání
rozmarýn čerstvý
pepř barevný

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 40
1.

Panenku nakrájíme na medailonky, mírně naklepeme, osolíme, opepříme barevným pepřem a necháme odležet.

2.

V hrníčku s teplou vodou necháme namočit hrozinky a švestky (každé zvlášť).

3.

Brambory oloupeme a nastrouháme na tenké plátky na okurkovém struhadle. Mírně osolíme. Navrstvíme do zapékací mísy vymazané máslem.

4.

Brambory zalijeme šlehačkou a dáme péct do předehřáté trouby na nižší teplotu. Až se šlehačka částečně vypeče a brambory změknou, zasypeme strouhaným sýrem a zapečeme do zlatova.

5.

Panenku zprudka orestujeme na oleji z obou stran. Vyjmeme. Ve větší pánvi smícháme povidla s vodou, rozmícháme na kaši. Přidáme slité hrozinky a švestky včetně vody. Na mírném ohni vaříme.

6.

Mandle spaříme a oloupeme. Rozpůlíme a osmažíme na oleji dozlatova.

7.

Do povidel přidáme brusinky, sklenku slivovice a necháme lehce vyprchat alkohol. Opepříme, případně osolíme nebo přisladíme. Přidáme mandle a panenku a krátce prohřejeme.

8.

Podáváme se smetanovými brambory, které krájíme na čtvercové porce.

Hodnotit recept:

Zpět na předchozí stránkuZpět na předchozí stránku

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 765,9kJ 2 540,9kJ
Bílkoviny 1,5g 5g
Tuky 11g 36,4g
Sacharidy 20,8g 69,2g
Cholesterol 6,3mg 21mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz