Broskvový zákusek
Piškotová roláda s džemem, broskví a šlehačkou.
Autor receptu: jijina
Ingredience
Postup přípravy
Ušleháme žloutky s 8 dkg cukru do zhoustnutí.
Ušleháme pevný sníh z bílků a zašleháme do něho 8 dkg cukru.
Do ušlehaných žloutků lehce vmícháme po částech prosátou mouku s práškem do pečiva a poté přimícháme i sníh z bílků.
Těsto rozetřeme na plech, který předtím vyložíme pečícím papírem.
Pečeme v troubě (vyhřáté na 180 stupňů) přibližně 10 minut.
Upečené těsto potřeme džemem a ještě teplé stočíme do rolády. Povrch rolády potřeme čokoládovou polevou.
Vychladlou roládu nakrájíme na silnější plátky. Na každý plátek položíme polovinu kompotované broskve a okraje ozdobíme šlehačkou.
Hodnotit recept: