Francouzská cibulová polévka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Francouzská cibulová polévka

105 min. | polévka | 190 kJ/porce | Francouzská kuchyně | 4 porce

Francouzská cibulová polévka gratinovaná sýrem Gruyere.

 

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,25 polévková lžícetymián
0,5 lžičkacukr
0,5 šálekmáslo
0,5 šálekvíno červené
1 polévková lžíceolej olivový
1 kslist bobkový
1 balíčekbageta francouzská
4 stroužekčesnek
8 šálekhovězí vývar
8 šálekcibule kuchyňská

podle potřeby

sůl
pepř černý mletý
sýr

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 90
1.

Na rozehřátém másle s olivovým olejem opékáme na hrubo pokrájený česnek, cibuli na středním plameni, osolíme a opepříme, přidáme cukr, tymián a bobokový list. Necháme karamelizovat na mírném plameni cca 20 minut.

2.

Poté přidáme hovězí vývar, červené víno a na mírném ohni vaříme cca 1 hodinu. Dochutíme dle vlastní potřeby.

3.

Připravíme si opečený plátek francouzské bagety sypaný sýrem Gruyere, případně parmazánem. 5 minut zapékáme v troubě, dokud není sýr rozteklý a můžeme podávat.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 1 580,4kJ 190kJ
Bílkoviny 3g 0,4g
Tuky 33,2g 4g
Sacharidy 16,3g 2g
Cholesterol 3,2mg 0,4mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz