Vepřová roláda plněná kuřecí fáší
Výborná kombinace dvou druhů masa. Pečená roláda na talíři moc pěkně vypadá.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
nádivka
podle potřeby
Postup přípravy
Plát vepřového ořezu rozprostřeme, osolíme, opepříme a potřeme směsí kuřecí fáše (fáš = velmi najemno rozkutrované = rozmixované maso). Při vrstvení kuřecí fáše si namáčíme ruce do vody – maso se nelepí na ruce a lépe se uhlazuje do požadované vrstvy.
Náplň (fáš): Kuřecí maso ze stehen rozsekáme na fáš společně s 6 velkými stroužky česneku, solí a cca 8 velkými lístky bazalky.
Takto naplněný plát vepřového masa srolujeme a vytvořenou roládu pevně stáhneme režnou nití. Ppovrch potřeme česnekem, solí, pepřem a posypeme kmínem. Roládu pečeme na plechu podlitou vodou a pod alobalem cca 2,5 hodiny na střední teplotu.
Z výpeku uděláme omáčku. Nastavíme vývarem a dohustíme trochou mouky rozmíchané ve vodě. Podáváme s rýží.
Hodnotit recept: