Opilé medailonky s kuřecími jatýrky
Medailonky z vepřové panenky, marinované v červeném víně,. podávané s kuřecími jatýrky na cibulce a anglické slanině
Autor receptu: jani25
Ingredience
marináda
podle potřeby
Postup přípravy
Vepřovou panenku nakrájíme na silnější medailonky, osolíme a opepříme.
Do nádoby, ve které se bude maso marinovat, dáme olej, červené víno a sojovku, pořádně smícháme a vložíme maso, marinujeme alespoň 10 hodin.
Medailonky vložíme na pánev, kde máme rozpálený olej, zprudka opečema z obou stran, z každé strany cca 2-3 minuty.
Jatýrka očistíme, cibuli a anglickou slaninu nakrájíme na drobno.
Na pánev nalijeme trochu marinády z masa a necháme rozpálit, poté dáme cibuli a anglickou slaninu, orestujeme a vložíme jatýrka.
Když máme jatýrka hotová, vyjmeme je a do základu přidáme vodu a víno, zahustíme jíškou, aby nám vznikla hustší omáčka na přelití.
Když je vše hotové, servírujeme.
Hodnotit recept: