Bažant s mandlovou nádivkou a brusinkami
Pečený bažant s mandlovou nádivkou, s jablky, s cibulkou, s anglickou slaninou a brusinkami.
Autor receptu: tekatoka15
Ingredience
nádivka
příloha
na pekáč
Postup přípravy
Bažanta stáhneme, vykucháme a namočíme na dvě hodiny do mléka.
Připravíme nádivku: máslo, dva žloutky, nakrájená žemle, mléko, sůl, nasekané mandle a nakonec přidáme sníh ze dvou bílků.
Bažanta osolíme, dovnitř dáme kousek slaniny a nádivku. Přebytečnou nádivku položíme vedle bažanta do pekáčku.
Celého bažanta pokryjeme anglickou slaninou, Bažanta v pekáčku obložíme cibulí nakrájenou na kolečka, neoloupaným jablkem nakrájeným na osminky a posypeme mandlemi. A nakonec přidáme několik plátků másla.
Vše v pekáčku podle chuti opepříme, posypeme uzenou paprikou a ozdobíme bobkovým listem.
Pečeme v troubě asi 90 minut a podléváme vývarem z kostky.
Hodnotit recept: