Thajský kuřecí "wrap" s pikantní arašídovou omáčkou
Zdravá a chutná specialita z Thajska. Tortilly s kuřecím masem a čerstvou křupavou zeleninou zalité chutnou arašídovou omáčkou.
Autor receptu: czechspecial
Ingredience
omáčka
salát
Postup přípravy
Na rozpálené pánvi s olejem cca šest minut opékáme na větší kousky nakrájená kuřecí prsa pokapaná sójovou omáčkou.
Na menší tenké plátky nakrájíme okurku, fazolové výhonky, mrkev, jarní cibulku, bazalku, mátu. Poté smícháme se zálivkou z cukru, soli a rýžového octa. Posypeme sezamovými semínky.
Na omáčku si připravíme arašídové máslo pokojové teploty, které promícháme do tekutého stavu se sójovou omáčkou, rýžovým octem a kayenským pepřem v rostlinném oleji.
Kousky kuřete promícháme se salátem a bylinkami.
Na horké teflonové pánvi nahřejeme tortilly cca 15 sekund na každé straně.
Poté na ně dáme salát s kuřecím masem, dochutíme zálivkou a zabalíme do formy "wrapu".
Hodnotit recept: