Uzená krkovička s povidlovou omáčkou a bramborové placky
Vařená uzená krkovička s povidlovou omáčkou a domácí bramborové placky
Autor receptu: jani25
Ingredience
1 špetkakoření chilli
1 hrstmouka polohrubá
1 ksvejce (L)
1 dlvíno červené
1 hrstšvestky sušené
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
20 dkgbrambory
40 dkgkrkovice uzená
5 polévková lžícepovidla švestková
na potření
1 polévková lžícesádlo
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 30
1.
Uzenou krkovičku necháme povařit ve vodě.
2.
Povidla povaříme s červeným vínem a s najemno nakrájenými sušenými švestkami. Kořeníme špetkou soli, pepře, chilli.
3.
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nastrouháme, přidáme vejce, polohrubou mouku, sůl a dobře propracujeme. Vytváříme placky, které pečeme v troubě na sádle, sádlem je i pomazáváme. Pečeme do zlatova na 180°C.
Hodnotit recept: