Vepřová krkovička s houbami a šťouchanými bramborami
Přírodní plátek z vepřové krkovičky podávaný s houbami dušenými na másle a s bramborami s cibulkou
Autor receptu: jani25
Ingredience
na pánev
podle chuti
podle potřeby
Postup přípravy
Krkovičku osolíme a opepříme a necháme ji chvilku odležet, poté si rozpálíme na pánvi olej a maso z obou stran opečeme. Můžeme zakápnout trochou sojové omáčky.
Brambory oškrabeme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody. Mezitím si nadrobno nakrájíme cibulku a osmahneme do zlatova. Do uvařených brambor vmícháme osmaženou cibulku a nadrobno nakrájenou čerstvou zelenou cibulku.
Sušené houby propláchneme a vložíme do kastrůlku na rozehřáté máslo, podusíme.
Když je vše hotové, servírujeme.
Hodnotit recept: