Hamburger s karamelizovanou cibulí Zdeňka Pohlreicha
Hamburgery z hověžího a vepřového masa zdobené cibulí opečenou dozlatova na másle, tymiánu, zastříklou vinným octem, posypanou cukrem a zalitou koňakem. Podáváme v housce se zeleninou a kečupem
Autor receptu: Zdeněk Pohlreich
Ingredience
na ozdobu
podle chuti
Postup přípravy
Po obou stranách ogrilujeme.
Hovězí a vepřové maso umeleme nahrubo.
Česnek a cibuli nakrájíme a vmícháme do masa.
Dle chuti přidáme sůl, pepř a máslo.
Z masy vypracujeme rukama těsto, které tvarujeme do tvaru hamburgrů.
Na karamelizovanou ozdobu pokrájíme cibuli na menší kostky a pozvolna ji restujeme na másle spolu s tymiánem.
Zastříkneme vinným octem a necháme vydusit doměkka.
V polovině dušení přidáme cukr, aby mírně zkaramelizoval.
Přidáme také koňak a dochutíme solí a pepřem.
Do přepůlených housek dáme kečup, zeleninovou oblohu podle chuti a hamburger s čepicí karamelizované cibule.
DALŠÍ RECEPTY:
GULÁŠ Z KRŮTÍHO MASA
DOMÁCÍ ŠUNKA
VYZKOUŠEJTE I JINÉ MASOVÉ RECEPTY
Hodnotit recept: