Krůtí bochánky s okurkovou salsou
Autor receptu: Zdeněk Pohlreich
Ingredience
omáčka
Postup přípravy
Mleté krůtí maso smíchejte v míse se strouhankou, nasekanými jarními cibulkami, citrónovou čťávou, nasekanou bazalkou, sójovou omáčkou, nasekaným česnekem, špetkou chilli, soli a pepře.
Vytvarujte 6 až 8 stejně velkých masových kuliček a každou zmáčkněte dlaní do tvaru vyšší placičky. Zakryjte je fólií a uložte do lednice.
Zatímco masové bochánky odpočívají, připravte si salsu.
Z nastrouhané okurky vymačkejte přebytečnou vodu, smíchejte ji se zbytkem ingrediencí a uložte do lednice.
Připravte gril na přímé grilování.
Masové bochánky potřete olivovým olejem a dejte na gril.
Podle velikosti bochánků grilujte 3 až 4 minuty z každé strany.
Jakmile jsou hotové, přendejte je na talíře a servírujte s okurkovou salsou.
Hodnotit recept: