Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou
Filety smažené na másle, podávané se šťouchanými bramborami a přelité omáčkou z vína a zakysané smetany. Zdobíme nasekanou petrželkou.
Autor receptu: Zdeněk Pohlreich
Ingredience
omáčka
příloha
Postup přípravy
Brambory uvaříme v osolené vodě a dobře zcedíme.
Na másle orestujeme jarní cibulku.
Přidáme brambory, které lehce rozmačkáme.
Přidáme dle chuti máslo a dochutíme.
Z candáta uděláme filety a maso zbavíme žeberních kostí.
Filety dobře osušíme, osolíme a poprášíme moukou a důkladně oklepeme.
Na pánvi rozehřejeme máslo.
Filety dáme na pánev, kůží dolů a opečeme asi 4 minuty.
Otočíme a vaříme další minutu.
Přendáme na talíř, pánev zalijeme bílým vínem a necháme vyvařit.
Přidáme smetanu, zavaříme a dochutíme.
Šťouchané brambory krátce zahřejeme, do omáčky přidáme nasekanou petržel.
Na talíř dáme šťouchané brambory, rybu a podlijeme omáčkou.
DALŠÍ RECEPTY:
Hodnotit recept: