Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou

55 min. | hlavní chod | Vánoce | 1 701 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou

Filety smažené na másle, podávané se šťouchanými bramborami a přelité omáčkou z vína a zakysané smetany. Zdobíme nasekanou petrželkou.

Autor receptu: Zdeněk Pohlreich

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 lžícemouka hladká
1 špetkasůl
1 kscitrón
1 ksfilety rybí
40 gmáslo
1 špetkapepř černý mletý

omáčka

0,2 lvíno suché bílé
1 ksšalotka
1 lžícepetržel
1 špetkasůl
4 lžícesmetana
1 špetkapepř černý mletý

příloha

1 kscibule jarní
1 svazekpažitka
1 špetkasůl
60 gmáslo
700 gbrambory
1 špetkapepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 25
1.

Brambory uvaříme v osolené vodě a dobře zcedíme.

2.

Na másle orestujeme jarní cibulku.

3.

Přidáme brambory, které lehce rozmačkáme.

4.

Přidáme dle chuti máslo a dochutíme.

5.

Z candáta uděláme filety a maso zbavíme žeberních kostí.

6.

Filety dobře osušíme, osolíme a poprášíme moukou a důkladně oklepeme.

7.

Na pánvi rozehřejeme máslo.

8.

Filety dáme na pánev, kůží dolů a opečeme asi 4 minuty.

9.

Otočíme a vaříme další minutu.

10.

Přendáme na talíř, pánev zalijeme bílým vínem a necháme vyvařit.

11.

Přidáme smetanu, zavaříme a dochutíme.

12.

Šťouchané brambory krátce zahřejeme, do omáčky přidáme nasekanou petržel.

13.

Na talíř dáme šťouchané brambory, rybu a podlijeme omáčkou.

 

DALŠÍ RECEPTY:

VEPŘOVÁ PANENKA NA SLANINĚ

PSTRUH NA MÁSLE S KMÍNEM

 

VYZKOUŠEJTE RECEPTY Z RYB

Hodnotit recept:

Recept připravil

Zdeněk Pohlreich

Zdeněk Pohlreich

Povolání:Šéfkuchař

Věk:53 let

Znamení:Beran

více receptů Zdeňka Pohlreicha

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 481,5kJ 1 700,8kJ
Bílkoviny 2,7g 9,6g
Tuky 6,4g 22,5g
Sacharidy 10,3g 36,3g
Cholesterol 24,1mg 85mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

Top 10 autorů

Tito autoři vložili nejvíce receptů do soutěže Maximum receptů. Výsledky soutěže najdete Více zde >

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Diskuse k článku

.