Chlupaté (frncochaté) knedlíky, vysocké zelí a panna vepře speciálně kysané a vyhlášené červené zelí | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Chlupaté (frncochaté) knedlíky, vysocké zelí a panna vepře speciálně kysané a vyhlášené červené zelí

80 min. | hlavní chod | 2 826 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Petr Urban ve VIP Prostřeno!

Znáte zemitý kreslený humor českého sáňkaře Petra Urbana s postavičkou Rudy Pivrnce? Většina vtipů pochází, jak jinak než z hospody, ovšem domácí. Petr je kreslí u stolu v rodinné usedlosti ve Smržovce jen kousek od kuchyně, kde hospodaří se svou manželkou Inkou.

Autor receptu: Petr Urban

Ingredience

Přepočítat na  porce
4 plátekvepřová panenka

omáčka

1 špetkakoření nové
1 špetkakmín celý
1 kslist bobkový
12 kscibule kuchyňská

příloha

1 ksvejce
1 špetkakmín celý
1 špetkapepř černý mletý
14 ksbrambory
2 lžičkasůl
350 gmouka hrubá

podle potřeby

sádlo
slanina
sůl
pepř černý mletý
mouka hladká
olej
voda

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 70
1.

Čtyři středně velké brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a nastrouháme.

2.

Zbytek syrových brambor oloupeme a také nastrouháme, přidáme sůl, trošku kmínu, vejce a hrubou mouku, uvařené brambory a těsto dobře promícháme.

3.

Dezertní lžičkou postupně tvoříme malé knedlíčky a vhazujeme je do osolené vroucí vody a vaříme asi deset minut.

4.

Pak je postupně vyndáváme a je dobré je promíchat s troškou oleje, aby se k sobě nelepily.

5.

Při servírování ozdobíme smaženou cibulkou, kterou jsme si osmažili společně při přípravě chundelky.

6.

Cibulová omáčka na podlití masa chce hodně cibule, kterou nakrájíme a dozlatova osmažíme na sádle nebo oleji.

7.

Část oddělíme a necháme si na ozdobu knedlíků, další ještě osmažíme „dotmava“, k ní přidáme koření (bobkový list, kmín nové koření) a hladkou mouku rozmíchanou ve vodě.

8.

Směs povaříme zhruba 20 minut, prolisujeme přes cedník a použijeme k podlití masa, které se dopéká.

9.

Plátky z vepřové panenky okořeníme solí, pepřem a kmínem, a opečeme na sádle s proužky anglické slaniny jako minutku.

10.

Maso před podáváním podlijeme cibulovou omáčkou, aby bylo pikantnější.

11.

Chlupaté knedlíky servírujeme se studeným nebo ohřátým vysockým červeným zelím.

Hodnotit recept:

Recept připravil

petr-kotvald

Petr Urban

Povolání:Kreslíř

8. srpna 1960

více receptů Petra Urbana

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 280,8kJ 2 825,5kJ
Bílkoviny 1,9g 19,1g
Tuky 0,5g 4,6g
Sacharidy 15,2g 153,3g
Cholesterol 7,4mg 74,2mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

Top 10 autorů

Tito autoři vložili nejvíce receptů do soutěže Maximum receptů. Výsledky soutěže najdete Více zde >

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Diskuse k článku

.