Pečené králičí stehno
Autor receptu: Petr Kotvald
Ingredience
příloha
podle potřeby
Postup přípravy
Králičí stehna prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme, posypeme kmínem, vložíme do hrnce.
Poklademe většími kousky cibule, rozmačkaného česneku a plátky másla, přidáme snítky rozmarýnu, podlijeme vývarem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C zhruba 45 minut přiklopené a potom zhruba stejnou dobu nepřiklopené.
Během pečení hodně a často poléváme vývarem. Zhruba 15 minut před koncem přidáme do pekáče cherry rajčátka i se zelenými snítkami.
Do rozmačkaných uvařených brambor přidáme máslo, orestovanou jarní cibulku a osolíme.
Na talíř servírujeme pomocí tvořítek a zdobíme pažitkou.
Hodnotit recept: