Vepřový perkelt s nokedly
Vepřové maso orestované na cibulce, podušené s rajčaty a paprikou, podávané s nokedly z mouky a vajec.
Autor receptu: Emanuel Ridi
Ingredience
Postup přípravy
Příprava perkeltu: Cibulku oloupejte a nasekejte nadrobno.
V hrnci rozpusťte sádlo.
Cibulku zpěňte na rozehřátém sádle.
Vepřové maso nakrájejte a přidejte k cibulce.
Osolte, opepřete a nechte orestovat.
Papriky a rajče nakrájejte na kostičky. Přidejte k masu.
Ochuťte vegetou.
Nechte asi hodinu vařit, aby se voda vyvařila.
Příprava nokedlů: V míse smíchejte polohrubou mouku s vejci.
Osolte a vypracujte těsto, do kterého postupně přilejte vodu tak, aby těsto nebylo tuhé ani příliš řídké - má být lepivé.
Mezitím si dejte vařit osolenou vodu.
Jakmile se voda vaří, přiložte na hrnec struhadlo s velkými oky (nebo přímo nástroj na výrobu zavářky do polévek, halušek atp.) a těsto pomalu protlačujte skrz do hrnce.
Tím vzniknou malé kousky uvařeného těsta jménem nokedly. Nechte je chvíli povařit - měly by vyplavat na hladinu.
Zceďte je a promíchejte s kapkou oleje, aby se k sobě nepřilepily.
Nokedly podávejte s vepřovým perkeltem.
Hodnotit recept: