Vepřový perkelt s nokedly | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Vepřový perkelt s nokedly

125 min. | hlavní chod | 5 619 kJ/porce | Maďarská kuchyně | 4 porce

Vepřový perkelt s nokedly

Vepřové maso orestované na cibulce, podušené s rajčaty a paprikou, podávané s nokedly z mouky a vajec.

Autor receptu: Emanuel Ridi

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 lžičkavegeta
1 kscibule kuchyňská
1 stroužekčesnek
1 lžícevepřové sádlo
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
1 lžičkaolej slunečnicový
1 ksrajčata
1 kgmouka polohrubá
1 špetkapaprika mletá sladká
2 ksvejce
3 kspaprika tří barev
600 gvepřové maso

Postup přípravy

Čas přípravy: 60
Čas vaření/pečení: 65
1.

Příprava perkeltu: Cibulku oloupejte a nasekejte nadrobno.

2.

V hrnci rozpusťte sádlo.

3.

Cibulku zpěňte na rozehřátém sádle.

4.

Vepřové maso nakrájejte a přidejte k cibulce.

5.

Osolte, opepřete a nechte orestovat.

6.

Papriky a rajče nakrájejte na kostičky. Přidejte k masu.

7.

Ochuťte vegetou.

8.

Nechte asi hodinu vařit, aby se voda vyvařila.

9.

Příprava nokedlů: V míse smíchejte polohrubou mouku s vejci.

10.

Osolte a vypracujte těsto, do kterého postupně přilejte vodu tak, aby těsto nebylo tuhé ani příliš řídké - má být lepivé.

11.

Mezitím si dejte vařit osolenou vodu.

12.

Jakmile se voda vaří, přiložte na hrnec struhadlo s velkými oky (nebo přímo nástroj na výrobu zavářky do polévek, halušek atp.) a těsto pomalu protlačujte skrz do hrnce.

13.

Tím vzniknou malé kousky uvařeného těsta jménem nokedly. Nechte je chvíli povařit - měly by vyplavat na hladinu.

14.

Zceďte je a promíchejte s kapkou oleje, aby se k sobě nepřilepily.

15.

Nokedly podávejte s vepřovým perkeltem.

Hodnotit recept:

Recept připravil

Emanuel Ridi

Emanuel Ridi

Povolání:kuchař

Věk:36let

Znamení:Rak

více receptů Emanuela Ridi

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 978,4kJ 5 618,6kJ
Bílkoviny 7,9g 45,3g
Tuky 7,4g 42,3g
Sacharidy 33,6g 193,2g
Cholesterol 43,5mg 250mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

Top 10 autorů

Tito autoři vložili nejvíce receptů do soutěže Maximum receptů. Výsledky soutěže najdete Více zde >

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Diskuse k článku

.