Smetanový hrášek s fašírkou | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Smetanový hrášek s fašírkou

70 min. | hlavní chod | 2 736 kJ/porce | Italská kuchyně | 4 porce

Smetanový hrášek s fašírkou

Masové kuličky přelité omáčkou ze zakysané smetany, hrášku, mouky a dochucenou octem, cukrem a vegetou.

Autor receptu: Emanuel Ridi

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,5 lsmetana na vaření
1 kelímeksmetana zakysaná
1 lžíceocet
1 stroužekčesnek
1 kscibule kuchyňská
10 gnať petrželová
2 ksvejce
2 kshouska (starší)
2 lžícestrouhanka
2 lžičkakoření vegeta
3 lžícecukr
3 lžičkapaprika mletá sladká
300 ghrášek mražený
5 lžíceolej arašídový
500 gvepřové mleté maso
7 lžícemouka polohrubá

podle chuti

pepř černý mletý
sůl

Postup přípravy

Čas přípravy: 40
Čas vaření/pečení: 30
1.

Příprava omáčky: Cibuli oloupejte, nakrájejte a rozdělte na dvě poloviny.

2.

V hrnci rozehřejte olej.

3.

Přidejte jednu polovinu cibule, zpěňte ji a ochuťte paprikou.

4.

Vsypte hrášek a vše zalijte vodou.

5.

Nechte asi 15 minut vařit.

6.

Poté omáčku dochuťte vegetou, octem, cukrem. Osolte a opepřete. Promíchejte.

7.

V míse smíchejte zakysanou smetanu se smetanou na vaření.

8.

Postupně přimíchejte mouku.

9.

Vzniklou směs nalijte do hrnce s hráškem, promíchejte a nechte 10 minut povařit.

10.

Podle hustoty můžete přidat trochu smetany s moukou, podle chuti můžete omáčku dosladit nebo naopak přidat ocet.

11.

Příprava fašírky (masových koulí): Starší pečivo namočte do vody.

12.

Česnek oloupejte a propasírujte.

13.

V míse smíchejte mleté maso a vyždímané pečivo.

14.

Přidejte druhou půlku nasekané cibule, česnek, vegetu, mletou papriku a strouhanku.

15.

Přidejte 4-5 lžic polohrubé mouky, vejce a nasekanou petrželku.

16.

Osolte, opepřete a dobře promíchejte, aby vám vznikla konzistentní hmota.

17.

V pánvi rozpalte dostatek oleje.

18.

Z hmoty vytvořte kuličky velikosti dlaně, které v oleji osmažte.

19.

Fašírky pak podávejte s hrachovou omáčkou.

Hodnotit recept:

Recept připravil

Emanuel Ridi

Emanuel Ridi

Povolání:kuchař

Věk:36let

Znamení:Rak

více receptů Emanuela Ridi

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 719,2kJ 2 735,8kJ
Bílkoviny 6,7g 25,6g
Tuky 10,8g 41,2g
Sacharidy 13g 49,6g
Cholesterol 61,1mg 232,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

Top 10 autorů

Tito autoři vložili nejvíce receptů do soutěže Maximum receptů. Výsledky soutěže najdete Více zde >

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Diskuse k článku

.