Tuňákový steak v chlebovo-bylinkové krustě
Lehké jídlo z tuňáka obaleného ve strouhance, bylinkách a olivovém oleji, podávaného s bylinkovou bagetkou a zeleninovým salátem.
Autor receptu: Emanuel Ridi
Ingredience
Postup přípravy
Bylinky nadrobno nasekáme.
Smícháme je se strouhankou a olivovým olejem tak, aby strouhanka zvlhla, ale nebyla příliš nasáklá tukem.
Ochucenou masu na tuňáka (zakoupeného nejlépe v kvalitě na sashimi) přitlačíme ze všech stran.
Na grilu ho jednu minutu z každé strany opečeme.
Maso uvnitř musí zůstat trochu syrové. Jinak ryba zbytečně vyschne a její chuť ztratí na výjimečnosti.
Přílohou může být rozpečená bageta potřená bylinkovým máslem, pizza chléb. Samozřejmě salát podle sezónní nabídky. Zkuste špenátové listy s cherry rajčátky a kozím sýrem. Zakápnuté balsamikem, olivovým olejem plus posypané vlašskými ořechy.
Hodnotit recept: