Autor receptu: Jamie Oliver
######REKLAMA######Ingredience
podle chuti
podle potřeby
Postup přípravy
Ráno kuře zvenku i zevnitř potřete solí a pepřem a nechte odležet v lednici.
Než začnete vařit, předehřejte troubu na 190ºC.
Dejte vařit vodu do velkého hrnce a osolte ji.
Brambory pokrájejte na kousky velikosti golfového míčku, vložte je do vroucí vody společně s celým citronem a česnekem a vařte 12 minut.
Pak slijte vodu, vyndejte citron a česnek, a nechte brambory dojít pod pokličkou.
Dokud je citron ještě horký, opatrně ho zhruba deset krát propíchněte ze všech stran vidličkou.
Kuře vyndejte z lednice, do dutiny vložte česnek, tymián a citron, pomažte olivovým olejem a v pekáči pečte zhruba 45 minut.
Po té vyndejte kuře z pekáče na talíř, do pekáče vložte brambory, promíchejte s výpekem, posypte rozmarýnem, uprostřed udělejte místo a vložte na něj kuře.
Pečte dalších 45 minut. Až budou kuře i brambory zlaté.
Po té vyndejte kuře znovu na talíř.
Opatrně vyjměte citron a česnek, oboje již bude téměř na kaši, rozmačkejte do pekáče a promíchejte s bramborami a výpekem. Nechte 10 minut odležet a servírujte.