Dort
Domácí dort s krémem, čokoládovou polevou a šlehačkou
Autor receptu: jijina
Ingredience
Postup přípravy
Žloutky ušleháme s polovinou cukru do zhoustnutí. Postupně přidáváme sníh z bílků ušlehaný s druhou polovinou cukru a po částech zlehka vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva.
Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 185°C asi 20 minut.
Na krém uvaříme pudink a utřeme máslo s cukrem. Vychladlý pudink smícháme s utřeným máslem.
Upečený vychladlý dortový korpus rozkrojíme na tři díly, každý namažeme džemem a krémem.
Povrch dortu namažeme také krémem a polijeme čokoládovou polevou.
Po ztuhnutí polevy dort ozdobíme šlehačkou (část šlehačky můžeme obarvit kakaem).
Hodnotit recept: