Krémový dort II.
Mandlový korpus potřený krémem z mléka,žloutků, pudinku, cukru, másla a třešňového likéru. Zdobíme zbylým krémem, třešněmi a čokoládou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
krém
na ozdobu
těsto
na formu
Postup přípravy
Dortovou formu s průměrem 24cm vymažte tukem. Troubu předehřejte na 200 °C.
Oddělte 6 žloutků od bílků.
Žloutky vyšlehejte do pěny s moučkovým cukrem a rumem.
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a jemně jej zamíchejte do žloutků.
Mouku, škrobovou moučku a kakao prosejte.
Vše společně s pomletými mandlemi zamíchejte do vaječné hmoty.
Těsto nalijte do formy.
Pečte v troubě 35 minut.
Dortový korpus nechte po upečení vychladnout, nejlépe 24 hodin odstát.
Poté jej dvakrát vodorovně rozřežte.
Z mléka, cukru, zbylých žloutků a pudinkového prášku uvařte pudink.
Máslo umíchejte do pěny a postupně jej zamíchejte do vychlazeného pudinku.
Nakonec přimíchejte likér a najemno nastrouhanou čokoládovou polevu.
Pláty korpusu natřete krémem.
Poté pláty položte na sebe a celý povrch potřete znovu krémem.
Zbylý krém nastříkejte cukrářským sáčkem na vršek dortu, ozdobte třešněmi a nastrouhanou čokoládou.
Hodnotit recept: